Kryesore » Entries archive
Infeksioni me virusin HIV, i cili shkakton sindromën e imunodeficiencës njerëzore (AIDS), mund ta shtojë rrezikun për pamjaftueshmërinë e zemrës edhe te personat që nuk kanë prirje gjenetike për të pasur probleme me zemër.
Nëpërmjet një studimi, shkencëtarët amerikanë në Fakultetin e Mjekësisë në Pittsburg (Pennsylvania) kanë vërejtur lidhshmëri ndërmjet HIV-it dhe pamjaftueshmërisë së zemrës, pavarësisht historisë së sëmundjes.
Në studim janë për ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-06-13

Sasitë e mëdha të antioksiduesve, siç janë vitaminat A, C dhe E, mund të dëmtojnë fertilitetin (pjellorinë) te femrat.
Antioksiduesit rrezikojnë ovulimin, pasi neutralizojnë radikalet e lira, të cilat nxisin inflamacionin dhe dëmtojnë qelizat. Mirëpo, një hulumtim i realizuar te kafshët eksperimentale ka treguar se këto radikale të dëmshme janë shumë të rëndësishme për ovulacionin.
Për këtë arsye, shkencëtarët izraelitë kanë paralajmëruar në lidhj ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-06-12

1. Është e vërtetë që mund të matet celuliti nëpërmjet një ekografie.
Shumë metoda ekzistojnë për të matur celulitin. Është rasti i ekografisë që lejon një fotografim të yndyrnave. Kështu aty mund të matet sasia e masës së yndyrshme. Por metri mbetet gjithnjë një matje shumë ekonomike.

2. Një regjim hiperkalirik nuk ndihmon në eliminimin e celulitit

Është shumë e vështirë të heqësh celulitin. Në fakt, kur keni celulit, të humbasësh disa kile n ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-06-11

Quhet Bim dhe kur aktivizohet pengon krijimin e gjenezave kancoregjeneQuhet Bim dhe është identifikuar si molekula kyç për të penguar furnizimin me gjak dhe oksigjen të indeve kancerogjene. Zbulimi i bërë nga një grup kërkuesish austrialianë të "Walter&Eliza Hall Institute”, është publikuar në "Journal of Experimental Medicine”. Rritja e tumoreve si kanceri në mushkëri, apo në gju, siç shpjegojnë kërkuesit, varet nga substanca ushqyese si dhe nga oksigjeni, q ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-06-10

Sipas një studimi amerikan, njerëzit të cilët janë obezë dhe hanë një dietë me yndyrë të lartë mund të dëmtojnë neuronet, ose qelizat nervore, në një pjesë të rëndësishme të trurit që kontrollon peshën e trupit.
Dr. Joshua Thaler nga Universiteti i Washington-it dhe kolegët e tij studiuan trurin e brejtësve për efektet afat-shkurtra dhe afat-gjata e të ngrënit të një diete të pasur me yndyrna. 
Hulumtuesit zbuluan dëmtime dhe humbje të neuroneve ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-06-10

Numri i të sëmurëve nga fruthi në Tetovë regjistrohet të jetë 39, edhe pse gjatë dy javëve të fundit autoritetet shëndetësore të këtij qyteti thonë se nuk është shënuar asnjë rast i ri. Drejtuesja e qendrës për shëndet publik shprehet se sezoni i fruthit është drejt fundit, por qytetarët nuk duhet të lënë pas dore vaksinimin, pasi faza e re e kësaj epidemie ka gjasa të fillojë në vjeshtë.
"Nga fillimi i paraqitjes së sëmundjes deri në ditën e sotme, ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-06-08

Ekspozimi ndaj pesticideve gjatë shtatzënisë - qoftë atyre që përdoren në bujqësi ose atyre që përdoren në shtëpi - sjell rrezik të madh për foshnjën që do të lindë.
Substancat kimike të pranishme në këto pesticide mund të kenë ndikim të madh në zhvillimin e aftësive njohëse të fëmijës (kujtesa, mendimi, mësimi etj.) dhe madje mund të zvogëlojnë edhe koeficientin e inteligjencës.
Studimet e realizuara në Universitetin Columbia kanë treguar se fëmi ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-06-04

Ka nëna të cilat me sukses ditë e natë ushqejnë foshnjën e tyre me gji dhe, megjithatë, heqin dorë.
Ato janë nëna të cilat nuk kanë besim tek vetja. Ato frikësohen se nuk do të mund të vazhdojnë më shumë dhe vazhdimisht kërkojnë të verifikojnë frikën e tyre. Në qoftë se bebja nganjëherë qan më shumë se zakonisht, mendojnë se nuk kanë qumësht të mjaftueshëm.
Në qoftë se bebja ka ngërçe, i dalin puçrra apo ndryshojnë jashtëqitjen, posaçërisht nëse jashtëqitja ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-06-03

hkencëtarët danezë kanë zbuluar një lidhshmëri ndërmjet rrezitjes dhe fertilitetit mashkullor.
Ata kanë vërejtur se meshkujt të cilët kanë mungesë të vitaminës D në organizëm kanë më shpesh probleme me sterilitet. Kjo vitaminë prodhohet me rrugë natyrore si reaksion i ekspozimit të lëkurës ndaj rrezeve të diellit.
Hulumtimi në të cilin kanë marrë pjesë rreth 300 meshkuj sterilë, ka treguar se 44 për qind prej tyre kishin pasur nivel të ulët të vit ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-06-02

Edhe pse është vërtetuar që ndihmon në jetën seksuale, duket që Viagra ka edhe efekte negative, dhe kjo është humbja e dëgjimit.
Tabletat e vogla të kaltra, të cilat i marrin shumë meshkuj, mund të shkaktojnë edhe shurdhim të plotë. Deri tani nëpër botë janë regjistruar disa qindra raste në të cilat ka ndodhur humbja e papritur e dëgjimit.
Përdoruesit e Viagrës në SHBA janë paralajmëruar që ilaçi mund të dëmtojë dëgjimin, ndërsa specialistë ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-31

Vitin e kaluar kanë vdekur 43 banorë australianë si pasojë e dëshirës së madhe për të fituar ngjyrë të lëkurës me anë të solariumit, kanë treguar rezultatet e një hulumtimi të zhvilluar në Institutin për Hulumtime Mjekësore në Cleveland.
Në pyetje janë rastet e vdekjes nga kanceri i lëkurës të shkaktuar nga ekspozimi i tepruar ndaj rrezeve të solariumit, ka njoftuar agjencia DPA.
Në bazë të ët dhënave të Institutit të lartpërmendur, vitin e ka ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-31

Studiuesit janë të kënaqur me një vaksinë të re e cila mbron majmunët e njohur me emrin "resus makaki”nga infeksioni me versionin fillestar të virusit të Sidës. Studiuesit shpresojnë ta përdorin atë që kanë mësuar nga ky eksperiment për të krijuar një agjent që parandalon infeksionet e virusit HIV tek njerëzit.
Më shumë se 2.6 milionë infeksione të reja nga virusi HIV ndodhin çdo vit dhe gati dy milionë njerëz vdesin nga sida çdo vit. Krijimi i nj ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-30

Ekuacioni mes muzikës metal, satanizmit, drogës, violencës dhe vrasjes është nënshkruar tashmë nga pjesa më e madhe e mjeteve të informimit. Por së fundi shkenca ka dalë në mbrojtje të kësaj rryme.
Shumë studime shkencore kanë treguar se muzika metal nuk shkakton depresion dhe urrejtje tek fansat e saj. Ka shumë studentë universitarë që adhurojnë këtë lloj muzike dhe që marrin nota më të larta se mesatarja. E njëjta gjë mund të thuhet për paragjykimet që i p ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-30

Shpesh, në jetën e përditshme, na ndodh që një nga anëtarët e familjes, apo në shoqërinë ku punojmë, të shohim fytyra të përvuajtura nga dhimbje muskulore që u ka prishur gjumin. Dhimbjet u shfaqen në vende të ndryshme të trupit, kryesisht natën, por që vazhdojnë edhe ditën. Kjo dhimbje muskulo-skeletike kronike, që para viteve ‘90 ngatërrohej me "reumatizmin psikogen”, fibrozitin” ose "myelasthenin”, në sajë të studimeve intensive, të bëra nga Kolegji Amerikan i ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-30

Mungesa e shpresës, ndjenja e pa shpjegueshme e pikëllimit dhe humbjes, frika irracionale janë ndjenja normale që mund të lajmërohen pas situatave stresuese, por edhe pas disa zhvillimeve në jetë. Pra, nëse ndonjëra prej këtyre ndjenjave ju mban më gjatë se një javë, kjo do të thotë se keni një problem që duhet zgjedhur me psikologun. Simptomat e njëjta me infarktin janë karakteristike për një sulm të ankthit. Çrregullimet e ankthit nuk janë vetëm një sëmundje, por ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-30

« 1 2 ... 12 13 14 15 16 »