Kryesore » 2012 » Dhjetor » 20
Një grup shkencëtarësh nga Universiteti i Uiskonsin kanë arritur në përfundimin se marrja e aspirinës për 10 vite mund të dyfishojë rrezikun e humbjes së shikimit. Sipas studimit kjo vjen si pasojë pasi aspirina mund të nxisë AMD-në, një çrregullim të syrit që çon në verbëri.Një grup shkencëtarësh nga Universiteti i Uiskonsin kanë arritur në përfundimin se marrja e aspirinës për 10 vite mund të dyfishojë rrezikun e humbjes së shikimit. Sipas studimit kjo vjen si pasoj ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-12-20

Te gratë ndryshimet që vijnë me menarkën, shtatzëninë, laktacionin dhe menopauzën, shpesh shoqërohen me ndryshime në frekuencën dhe ashpërsinë e dhimbjes së kokës. Përdorimi i estrogjenëve ose në formë të kontraceptivëve oralë, ose si terapi zëvendësuese, ka gjithashtu ndikimin e tij. Gjatë secilës nga fazat e mësipërme të ciklit jetësor të femrave, dhimbjet e kokës dhe veçanërisht migrena janë shqetësim i vazhdueshëm që ndikon në vetë pacienten, në punën që ajo kryen, ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-12-20

Lëngu i rrushit shmang arteriosklerozën dhe indirekt shpëton zemrën nga një sërë sëmundjesh me rrezik për jetën. Lëngu i rrushit përmban shumë flavoniodë, e cila mbron substancat antioksiduese që prodhon organizmi duke u krijuar atyre kushte për një veprim më jetëgjatë. Po ashtu, ai ndikon në rritjen e acidit nitrik, substancë kjo shumë e dobishme për enët e gjakut dhe qarkullimin e tij. Në një eksperiment të kryer, duke pirë mbi 500 ml lëng rrushi për dy javë rresht, ë ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-12-20