Kryesore » 2012 » Maj » 21
Ngrënia e kufizuar me kohë mund të jetë më e dobishme për ruajtjen e linjave të trupit sesa aksesi 24 orësh në produktet ushqimore, madje edhe gjatë konsumit të kalorive të barabarta. Kjo gjë u tha pas, studimit të hulumtuesve nga Shtetet e Bashkuara.Pasojat për shëndetin nga marrja e ushqimit në mënyrë të çrregullt mund të jenë pjesërisht edhe rezultat i mospërputhjes mes bioritmit të organizmit të njeriut dhe orareve të ngrënies, zbuluan studiuesit.Shken ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-05-21

Nga të gjitha ushqimet dhe artikujt që janë pa kalori, thuajse që nuk kushton fare, por me rëndësi të veçantë për jetën dhe ekzistencën tuaj në jetë, është uji i thjeshtë.Por, këto nuk janë arsyet e vetme për ta konsumuar. Të gjitha sistemet në organizëm e kërkojnë ujin për të funksionuar si duhet.

Ju ndihmon ta zvogëloni stresin

Konsumojeni ujin gjatë ditëve stresuese për t’i zvogëluar simptomat e shkaktuara nga stresi ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-05-21

Anestezioni i përgjithshëm mund të ketë pasoja te pacientet të cilët kanë pasur intervenime kirurgjike të shpeshta.Anesteziologët thonë se sipas disa hulumtimeve të universiteteve të Londrës dhe Amerikës, anestetiket janë të dëmshëm, e sidomos te fëmijët deri në moshën 3 vjeç. Duke i parë efektet anësore të anestetikeve atëherë intervenimet kirurgjike me anestezion të përgjithshëm mundohemi t’i ikim sa më shumë, thotë Agron Balaj, anesteziolog. Ai thotë se hulumtimet m ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-05-21

Sipas mendimit të disa nutricionistëve, konsumimi i yndyrave në organizëm nuk duhet të kufizohet sepse nuk ka dëshmi që për shkak të yndyrave rritet pesha trupore.Duhet që sa më parë në ushqyerje të ktheni ushqimin e yndyrshëm me reputacion të keq, sepse ai është minierë e vërtetë ari e ushqimit, ndërsa yndyrat ndihmojnë gjatë absorbimit të vitaminave, shkruan Daily Mail. Kur në organizëm fusim yndyrë, ajo tretet dhe hyn në qarkullimin tonë të gjakut ku shërben si transport ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-05-21

Mjekët në kongresin e nutricionistëve në Rio de Janeiro kanë thënë që rregullimi i sasisë në kripës në ushqim mund të parandalojë disa miliona vdekje të parakohshme nëpër tërë botën. Kripa në ushqim shkakton tensionin e lartë të gjakut, ndërsa ai është shkaku kryesor i shumicës së vdekjeve në tërë botën."Kripa dhe duhani përafërsisht janë të barabarta si shkaktarë të vdekjeve në botë”, pohon profesori i mjekësisë kardiovaskulare nga Londra, Graham MacGregor. Kr ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-05-20