Kryesore » 2012 » Dhjetor » 06
Yndyra e kafshëve, karotat dhe veza kurojnë më mirë se ilaçet personat që kanë pësuar një infarkt, pasi ndihmojnë në rigjenerimin e elementëve kardio-vaskularë. Kështu thotë një studim i laboratorit të Shkencave Mjekësore në Piza, që nxjerr në pah përfitimet nga disa ushqime të caktuara për ata që kanë pësuar një infarkt dhe që mund të evitojnë, ose të kufizojnë, konsumimin e ilaçeve. Projekti, ende në fazë zhvillimi, është ilustruar në ditën e parë të një ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-12-06

Personat që kanë pësuar një infarkt duhet të konsumojnë më shumë yndyra kafshësh, karrota dhe veza pasi këto produkte ndihmojnë në rigjenerimin e elementëve kardio-vaskularë.Sipas një studimi të laboratorit të Shkencave Mjekësore në Piza, elementë jo shumë plastikë, si zemra dhe truri, kanë aftësi autogjeneruese të ulët qelizash staminale. Megjithatë, si çdo organizëm, edhe qelizat staminale kanë një "kod personal” që mund të interpretohet dhe më pas të përkthehet ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-12-06

Femrat shpesh i akuzojnë meshkujt që e teprojnë me reaksionet e tyre kur kanë grip. Por hulumtimi i ri ka treguar që femrat janë ato që janë më të prira për të pranuar që ndjehen të pafuqishme për shkak të ftohjes, se sa meshkujt.Hulumtimi i Shkollës londineze për higjienë dhe medicinë tropikale ka treguar që femrat, të cilat edhe janë më të ekspozuara ndaj gripit, në 16 për qind të rasteve e pranojnë që janë të sëmura dhe që ndjehen dobët. Femrat janë më të ndjeshme nda ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-12-06