Kryesore » 2012 » Qershor » 23
Mjalti ka aftësi kuruese dhe dezinfektuese për plagë dhe gërvishtje të lëkurës. Sipas një studimi, mjalti triumfon mbi 7 lloje të ndryshme bakteresh, dhe ndihmon kundër gripit, kundër diarresë dhe qetësimit të stomakutEksperimentet e bëra në mjaltë kanë treguar se vtia e tij embytjes së baktereve (efekti bakteriocid) është dy herë më e madhe nëse mjalti zbutet me ujë. Është vërtetuar se 1 kg mjaltë ka 3150 kalori, kurse gjatë ditës njeriut i nevojiten mesatarisht 2800- ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-06-23

Hulumtimi i kryer në Universitetin Bafalo në SHBA sugjeron që konsumimi i pemëve dhe perimeve mund të ndihmojë në lënien e duhanit.Sipas të dhënave të mbledhura nga rreth 1.000 njerëz të hulumtuar, personat të cilët kanë ngrënë më së shumti pemë dhe perime kanë pasur tri herë më shumë shanse për ta ndërprerë pirjen e duhanit.
Shkencëtarët kanë thënë se parasysh kanë marrë edhe shkaktarët e tjerë të cilët mund të kenë ndikim në sukses ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-06-23