Kryesore » 2012 » Shkurt » 18
Një grusht arra përmbajnë gati dy herë më shumë antioksidues sesa çdo pemë tjetër me gëzhojë, por ekspertët thonë se njerëzit nuk hanë mjaft pemë të këtilla. Arrat kanë dy herë më shumë antioksidues të quajtur polifenole, krahasuar me të gjitha llojet tjera të pemëve me gëzhojë. Për këtë shkak, arrat ndihmojnë organizmin tonë në luftë kundër radikaleve të lira, të cilat nga ana e tyre ndikojnë në plakjen e organizmit dhe shkaktojnë sëmundje të shumta, tregon një studim ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-02-18

Sipas një studimi të fundit, kërkuesit kanë dalë në përfundimin se mekanizmi gjenetik që rregullon gjumin tonë kontrollon nivelin e një gjeni tjetër që është shumë i rëndësishëm për sistemin tonë imunitar.Shkencëtarët e Jeil në SHBA mendojnë se një gjumë i paktë dhe jo i rregullt na bëjnë më të prirur për tu prekur nga sëmundje të ndryshme sepse imuniteti i organizmit bie."Njerëzit janë më të ekspozuar ndaj sëmundjeve të ndryshme nëse nuk bëjnë një gjumë të m ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-02-18

Nëse e pëlqeni kafen, atëherë mundësitë për t�u prekur nga diabeti i tipit II janë shumë të vogla. Këtë përfundim ka arritur një studim i Universitetit të Shkencës dhe Teknologjisë në Kinë, shkruan gazeta "Shekulli". Sipas tij, çdo filxhan kafe i konsumuar e redukton me 7 % mundësinë e prekjes nga sëmundja që po përhapet çdo ditë dhe më shumë. 
Studiuesit kinezë kanë arritur të kuptojnë lidhjen mes konsumit të përditshëm te kafes dhe reduktimit të mu ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-02-18

Spondiliatroza është një sëmundje e shpeshtë.Spondiliatroza është një sëmundje e shpeshtë. Pjesa që preket më shumë është ajo e shtyllës kurrizore. I sëmuri ndien dhimbje në bel dhe nuk mund të përkulet dot. Dhimbja përhapet nga fundi i belit deri në afërsi të bishtit të vertebrës së fundit.Dhimbja shkon deri në zverk. Dhimbjet e shkaktuara shpeshherë bllokojnë edhe frymëmarrjen. Ekzistojnë dy tipe të kësaj sëmundjeje.
... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-02-18