Kryesore » 2013 » Shkurt » 14
Stresi, dietat, diabeti, pesha janë ndër faktorët kryesore, qe shkaktojnë infarktin dhe parainfarktin
Por si mund te përballemi me këtë sëmundje dhe cilat janë këshillat me te domosdoshme qe duhet te ndiqen nga pacientet e prekur. Parainfarkti dhe infarkti janë, si të thuash, dy stade te se njëjtës sëmundje. Te dyja këto shkaktohen nga bllokimi i arteries qe furnizon pjesën e muskulit, e cila preket nga infarkti dhe parainfarkti. Kjo e fundit është "vuajtje” e muskul ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2013-02-14

Ka gjithnjë e më shumë raste të shfaqjes së gurëve të veshkave, ndërsa shkencëtarët suedezë pohojnë që fajtore është vitamina C. Është treguar që meshkujt të cilët marrin vitaminë C në tableta të paktën një herë në ditë kanë rrezik më të lartë nga shfaqja e gurëve të veshkave."Tashmë një kohë të gjatë dyshohet që sasitë e larta të vitaminës C mund të rrisin rrezikun nga gurët e veshkave”, ka thënë udhëheqësja e hulumtimit dr. Laura Thomas nga Karo ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2013-02-14