Kryesore » 2012 » Dhjetor » 15
Të reja shkencore: Italianët, projekt për mjekimin e sëmundjes në fazën embrionale
Diabeti mund të parandalohet pa u shfaqur klinikisht
Një eksperiment i mjekëve italian parashikon që sëmundja e diabeti mund të parandalohet. Të paktën një nga dy llojet e diabetit mund të vihet nën kontroll ende pa u shfaqur. Në spitalin "Shën Rafael”, në Milano, pritet të bëhet një eksperiment për të cilin flet në gazetën italiane "Corriere della Sera”, ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-12-15

Festat po afrohen me "ngarkesen" e tyre te darkave mes miqve, dhe ushqimeve te shijshme.Kush eshte i babzitur per embelsira ka nje arsye me shume te permbahen nga ekzagjerimi me embelsirat. Sheqeri i tepert jo vetem qe na ben te luftojme me ekuilibrin, por i sjell lekures tone nje plakje te parakoheshme dhe na dhuron nje pamje me rreth dy vite me shume.
 Kete fakt e sjell nje studim hollandez realizuar nga universiteti Leiden. Kerkuesit arriten ne keto ko ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-12-15