Kryesore » 2012 » Dhjetor » 05
Fruti i mollës për shkak të materieve të pazëvendësueshme që përmban, ndikon pozitivisht në mjekimin e shumë sëmundjeve. Çaji që përgatitet nga lulet e mollës pihet kundër ftohjeve të ndryshme, lehtëson etjen, forcon nervat, mushkëritë dhe zemrën. Ky Çaj është mjet i mrekullueshëm për rregullimin e tretjes. Pirja e rregullt e lëngut të mollës nuk lejon formimin e gurëve në veshka dhe ndikon mirë te njerëzit, që kanë vuajtur nga verdhëza. Çaji i përfituar nga ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-12-05

Reumatizma është një sëmundje që harrohet në verë për shkak se dhimbjet e saj zgjohen në periudha me lagështirë apo në stinën e ftohtë të dimrit. Dhimbjet e kyçeve, apo siç njihen ndryshe dhimbjet reumatizmale, në periudhën e dimrit dhe sidomos në lagështirë, janë të shprehura dhe mjaft të bezdisshme. Populli u thotë "dhimbje që të hanë”, apo "dhimbje që të brejnë kockat ngadalë”. Sëmundjet reumatizmale janë prezente thuajse te çdo qytetar, ndonëse ato nxjerrin ko ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-12-05