Kryesore » 2012 » Maj » 13
Mësohet se mandarina dhe portokalli, dy nga agrumet më të preferuara gjatë muajve të dimrit, zverdhen me anë të gazit dhe më pas balsamosen për t’u dukur më të shndritshme e të forta. Prandaj kujdes kur i zgjidhni: ose merrni nga ato që janë prodhuar në Shqipëri, ose sa më jeshile…Specialistët pohojnë se agrumet e këputura nga pema në ngjyrë jeshile kalojnë disa procese kimike derisa vijnë tek konsumatori. Veçanërisht portokalli dhe mandarina mbahen në ambiente të mbyl ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-05-13