Kryesore » 2012 » Maj » 01
Inflamacioni i pankreasit, që është një gjëndër mjaft e rëndësishme për organizmin quhet Pankreatit. Ajo sekreton insulinën dhe enzimat tretëse, që ndihmojnë në tretjen e yndyrave, proteinave dhe karbohidrateve. Pankreasi prodhon dhe disa hormone, mes të cilave insulinën, mjaft i rëndësishëm për kontrollimin e nivelit të sheqerit në gjak.Normalisht, enzimat e prodhuara nga pankreasi bëhen "aktive”, vetëm në aparatin tretës, por nëse për ndonjë arsye aktivizimi i tyre bëh ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-05-01