Kryesore » 2012 » Mars » 24
Diabeti është një çrregullim kronik që e karakterizon niveli i lartë i sheqerit në gjak.Sëmundja është e pashërueshme, prandaj me kalimin e viteve hiperglikemia fillon të dëmtojë organet e ndryshme, sidomos sytë, veshkat, nervat, zemrën dhe enët e gjakut.Personat të cilët vuajnë nga sëmundja e diabetit në masë të madhe janë me të ekspozuar rrezikut për të vuajtur nga sëmundjet e syve, një nga këto sëmundje është retinopatia. Retinopatia është sëmundje e enëve të gjakut ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-03-23