Kryesore » 2012 » Shkurt » 07
Muajt e ftohtë padyshim e bëjnë zgjedhjen e ushqimeve të dobishme më të vështirë. Të paktën në disa raste. Është e vërtetë që disa fruta dhe perime të freskëta në këtë sezon nuk mund t’i gjejmë në treg, por kjo nuk do të thotë që nuk mund të ushqehemi shëndetshëm edhe gjatë dimrit. Ja katër ushqime, të cilat janë shumë popullore tek ne dhe që në njëjtën kohë janë shumë të dobishme për shëndetin. 
1-Lakra tur ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-02-07

Të parandalosh osteoporozën , sëmundjen në skeletin e njeriut është e mundur. Sipas specialistëve italianë të Universitetit të Firenzes, për të mos u prekur nga sëmundja e kovkave duhet të pijmë një gotë qumësht në ditë. Kjo mund të zëvendësohet me 30 gram kaçkavall, që nëse do e llogarisim në formë të grirë është i barabartë me 4 lugë të vogla. Ky rekomandim vjen si rezultat i një takimi mbi osteoporozën, i organizuar nga Vëzhguesi ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-02-07

Alzheimer është kryesisht shkaktari i sklerozës. Simptomat e para shfaqen kur sëmundja ka arritur në një fazë që nuk mund të kurohet. Shkenca ka tani arsye për të pasur shpresë për gjetjen e një medikamenti.
Boni është një nga qendrat e kërkimit më të mëdha në Gjermani për sëmundjen e alzheimer. Dy organizata kërkuese që punojnë këtu: Qendra Gjermane për Sëmundjet Neurodegjenerative (DZNE) dhe Qendra e Avancuar për Studime Europiane dhe Kërkim (CAESAR) ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-02-07